Gå til hovedindhold

Genbrugshjælpemidler, forbrugsgoder og boligændringer

Læs mere om Genbrugshjælpemidler, forbrugsgoder og boligændringer i Aabenraa Kommune her.

Indhold

  Genbrugshjælpemidler

  I Aabenraa kommune bevilger og udlåner vi genbrugshjælpemidler. Det betyder at det hjælpemiddel du kan få til udlån, godt kan have været i hænderne hos en anden borger før dig. 

  Alle hjælpemidler vaskes, rengøres og tjekkes naturligvis efter når de kommer tilbage på vores lager efter at have været hos en borger. Lever hjælpemidlet ikke op til dine forventninger i forhold til rengøring eller funktionalitet hører vi gerne fra dig, men vi gør opmærksom på at hjælpemidlet ikke nødvendigvis er den nyeste og mest smarte model og der kan være brugsspor som ridser og mærker. 

  Aabenraa kommune går ind for bæredygtighed og mange af vores hjælpemidler kan bruges i mange år. 

   

  Forbrugsgoder

  Et forbrugsgode er ikke et hjælpemiddel, men et produkt der for nogle, kan fungere som et hjælpemiddel i forhold til den funktionsnedsættelse man måtte have. Et forbrugsgode er produceret med den brede befolkning som målgruppe. 

  Listen over hvad, der er forbrugsgode og hjælpemiddel, ændrer sig i takt med, hvor mange mennesker, der har et givent produkt i deres hjem, samt hvor man kan købe det. 

  Fx er en gribetang ikke længere et hjælpemiddel, da det fås i almindelig handel og prisen er under bagatelgrænsen (500kr).

  Nogle gange kan der ydes støtte til et forbrugsgode (over 500kr) -hvis du er i tvivl så kontakt os i HjælpemiddelHuset. 

   

  Boligændringer

  Man kan søge om boligændringer, hvis den bolig man bor i ikke fungerer i forhold til den varige funktionsnedsættelse man har. I hjælpemiddelHuset bevilger vi boligændringer for at gøre boligen bedre egnet som opholdssted for dig.

  Vi skal altid vælge den bedste og billigste løsning, hvilket kan betyde at vi også kigger på planløsningen i din bolig -kan indretningen være anderledes så du fx ikke behøver at komme på 1. sal?

  Der ydes ikke tilskud til istandsættelse eller modernisering af din bolig.  

  Hvis du selv er påbegyndt en boligændring, kan der ikke ydes tilskud. 

  Sidst opdateret: 11. september 2023